Southern Italy – its beauty and its differences

Southern Italy – its beauty and its differences

Chystáte se cestovat do Itálie? Chtěli byste se dozvědět o místních zvycích a o Italecích vůbec? Poté je pro vás určen následující článek, ve kterém jsem přesvědčen o vašich postřezích a zkušenostech s pobytem v jižní Itálii, kde jsem měl možnost strávit tři měsíce v praxi. Samozřejmě jsem cestovala a zkoumala místní kulturu a lidi.

Severní a jižní

Musím říci na začátku, že existuje velký rozdíl mezi severní a jižní Itálií. Zatímco severní města vypadají krásně na první pohled, modifikované, prostě civilizované, na jihu je jejich opak. Všechno je zanedbáváno, musíte projít úzkými uličkami v davích hlučných Italů, silniční dopravě, jako kdybyste nedodrželi žádné předpisy … Nicméně zmatek a zmatek zde vytvářejí zvláštní atmosféru, která vás zanechá o svém pobytu v Neapoli nebo v jakémkoli jiném jižním městě.

Nejdřív vás může být vyděšený a budete se chtít vrátit domů, ale časem si zvyknete na místní cestu, dokonce i polopatrné domy, válcování odpadků a zchátralé automobily budou vypadat jako jedinečný příklad toho, jak svět je rozmanitý.

Její rozmanitost platí i pro jižní Itálii. Neapol, jehož jméno bylo často vyslovováno v médiích kvůli nespokojenosti místních obyvatel s horami nevybalených odpadků, může nabídnout turistům jedinečné památky, jako je Museo Archeologico, Kouzelná dóma, stovky kostelů, několik hradů, Cartagena Klášter a mnoho muzeí a galerií. V novější části najdete luxusní vily, upravené parky a náměstí. A další místa v jižní Itálii jsou krásné – byl jsem velmi nadšený z Pompejí, Herculanee a Paesto, který by neměli opomenout žádní milovníci starožitnosti. Je to také fantastický ostrov Capri, Ischia nebo pobřeží Amalfi.

Jídlo a pití

Italové milují dobré jídlo. Rybí speciality, těstoviny, pizza a vynikající zmrzlina … to vše se může pochlubit Itálií. Když jsem chodil na jídlo v univerzitní jídelně, přitahoval mě rozmanitost jídel a více kurzů. Vždy byly tři – první si vybral ze série těstovin (každý den), pak přišel druhý kurz (maso, pizza atd.) A třetí, což byl rostlinný příplatek. Zajímavé je, že nemáme brambory, hranolky nebo rýži jako hlavní doplněk, ale například pepř a lilku na olivový olej, rajčatový salát a jinou zeleninu v různých uspořádáních.

Jídlo je společenskou událostí pro italsky i francouzštiny, jen málo velkolepé. Na oběd – a častěji na večeři – setká se celá rodina nebo všichni přátelé, pro které je vaření zábavné. Poté si vychutnávají jídlo déle, než jsme zvyklí, protože mluví o všem možnostech. Konečně se objeví nějaké víno nebo lahodná káva.